Екипа ни

Учителите ни:

Отбор: Pixel

Магдалена Омайска е ученичка от 11. клас. Тя реши да се присъедини към екипа от преподаватели в проекта на община Бургас, EPAM и ПГКПИ, защото смята, че интерактивният език за блоково програмиране „Scratch“ e интересен начин за въвеждане в света на програмирането и си струва да се преподава. Професионалният ѝ опит досега не включва работа с деца, но тя мисли, че това ще ѝ даде възможност както да преподава, така и тя самата да научи много.

Йоана Стоянова е също ученичка от 11. клас на ПГКПИ-Бургас. Тя взе решението да стане част от екипа лектори, защото смята, че чрез интерактвната платформа за програмиране „Scratch“ децата могат бързо и лесно да се запознаят със света на програмирането, както и да станат част от него. Тя се надява да усепее да провокира интереса им към технологиите.

Отбор: Chinchilla

Костадин Талигаджиев е ученик от 10. клас на ПГКПИ-Бургас. Той стана част от екипа преподаватели по Scratch, защото смята, че е нужно да се изгради IT грамотност в по-малките ученици, защото света, в който растат се дигитализира с много бързи темпове.

Втория член на отбор „Чинчила“ е Станислава Андонова от 11. клас. Тя обича технологиите и програмирането, а едно от любимите ѝ хобита е да пътува. Има афинитет към презентирането и работата с деца според нея ще е предизвикателство, с което се радва да се сблъска, и знае че ще се справи.