Община Бургас съвместно с „EPAM България“, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, и The power of Young организират уникален хакатон за деца на възраст от 8 до 14 години.

Събитието ще се проведе на 9 март, от 9:00 до 18:00 часа, в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас.

Целта на хакатона е да вдъхнови младите участници да развият своите технологични умения, работейки в отбори от 3 до 4 състезатели под наставничеството на ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Технологията, използвана по време на състезанието, ще бъде Scratch https://scratch.mit.edu/– интуитивен език за програмиране, който позволява на децата лесно да създават собствени проекти.

С подкрепата на VIVACOM, децата ще получат надежден интернет достъп, за да могат участниците да развиват своите идеи безпроблемно.

Темата на хакатона ще бъде обявена в деня на състезанието, като това добавя елемент на изненада и стимулира креативното мислене сред младите програмисти.

Регистрация и участие:

  • Период на регистрация: от 13 до 29 февруари 2024 г.
  • Начин на регистриране – онлайн https://forms.gle/EoaE3PWUY9pgXTXYA
  • Критерии за участие: Деца на възраст от 8 до 14 години.
  • Забележка: Местата са ограничени, и първите 50 регистрирани участници ще бъдат включени в отборите на хакатона CodingKids!

Приканваме всички заинтересовани деца да се регистрират и да се включат в това вълнуващо събитие, което обещава не само да развие техните умения в областта на технологиите, но и да предложи възможност за нови приятелства и незабравими моменти.

За контакти: codingkids@codingburgas.bg

Не пропускайте шанса да бъдете част от това уникално технологично приключение!